Wednesday, June 16, 2010

Mandri ja Ruhnu vahel hakkab kurseerima reisilaev Lili

Munalaiu sadamast saab Ruhnu saarele suveperioodil taas laevaga, seni mandri ja saare vahel laevaühendus puudus.

Majandusministeeriumi konkursi Munalaiu ja Ruhnu saare vahelise laevaliini teenindamiseks võitis OÜ Randfeld, ministeerium alustas firmaga lepingu sõlmimiseks läbirääkimisi.

Randfeld plaanib Munalaiu-Ruhnu liinile panna sõitma reisilaeva Lili., mis võtab pardale kuni 36 reisijat ja kolm tonni kaupa.

Ministeeriumi teatel tegid suveperioodil Ruhnu liini teenindamiseks pakkumised AS Saaremaa Laevakompanii ja Pärnumaa ettevõte OÜ Randfeld. Edukaks osutus Randfeldi 422 615 krooni suurune pakkumine, Saaremaa laevakompanii pakkumine oli ligi kolm korda suurem – 1 496 988 krooni ja oleks liini teenindanud laevaga Aegna.

Ministeeriumile teadaolevalt ei teeninda OÜ Randfeld avaliku teenindamise lepinguga praegu ühtegi laevaliini, kuid on teinud pakkumisi nii Prangli kui Ruhnu liinide teenindamiseks. Firma aadressiks on Varbla vallas asuv Paatsalu puhkekeskus. Äriregistri andmtel kuuluvad ettevõtte juhatusse Raul Randväli ja Rein Feld.

Ruhnust ei ole praegu võimalik laevaga otse mandrile sõita. Laeva Arabella kasutamine, milleks tuleks Ruhnu sõitmiseks läbida Saaremaa, on mandrilt tulevatele turistidele ebamugav. Lennuühendus toimub Ruhnuga Pärnust ja Kuressaarest.

„Ministeerium peab olukorda, kus turistide pääs saarele on raskendatud, murettekitavaks, sest tegemist on saare ettevõtlusele olulise ärivaldkonna ja sissetulekuallikaga,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Ministeerium otsis Ruhnu liinile teenindajat suveperioodil alates 18. juunist 15. augustini. Munalaiu sadama ja Ruhnu vahel hakkavad reisid toimuma reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti.

No comments:

Post a Comment