Tuesday, June 8, 2010

Kõne Viking XPRS'i pardal maksab hingehinda

Isegi Tallinna lähedalt võetud minuti pikkune kõne Viking Line XPRSil võib minna maksma 40 krooni, kuna laeva on ehitatud Seaneti tugijaamad, mis hoiavad klienti automaatselt selle satelliidioperaatori tugevama leviga võrgus.

Kui reisija ei soovi kasutada Seaneti teenust, peab käsitsi valima mobiili seadetest oma operaatori võrgu.

Nii näiteks Elisa kui ka EMT kliendid saavad Seaneti võrku saabudes küll sõnumi teenuse hindadega, kuid ikka võib juhtuda, et klient enne helistamist või kõne vastuvõtmist sõnumit ei loe.

"EMT on palunud Seanetil, kes on spetsialiseerunud teenusepakkumisele kruiisilaevadel ja on EMT roaming-partner, loobuda Tallinn-Helsingi liinil teenuse osutamisest, sest vahemaa, kus Eesti või Soome operaatorite levi ei ole, on maksimaalselt 10 minutit ning selle aja jooksul levi puudumine on kliendi jaoks siiski väiksem ebameeldivus, kui see, et laevale minnes läheb telefon kohe kallite hindadega Seaneti võrku," ütles EMT avalike suhete juht Kaja Pino Delfile.

Pikkadel merereisidel on Seaneti teenus Pino sõnul kindlasti igati abiks, kuid Tallinn-Helsingi liinil on sellest küll kahjuks rohkem probleeme kui kasu.

Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski ütles Delfile, et Seanet saab tänu tugijaamadele pakkuda raudkonstruktsiooniga laevades väga tugevat siselevi.

"Kui mobiiltelefonil on seadete alt aktiveeritud automaatne võrguvalik, siis see lülitub automaatselt tugevama leviga võrku," selgitas Raiski.

"Elisa Eestil pole Eesti põhjarannikule rajatud tugijaamade kaudu kahjuks võimalik pakkuda väljastpoolt laeva sama tugevat levi, kui pakub laeva sisse ehitatud tugijaam," sõnas Raiski.

Levisignaali tugevdamiseks Soome lahel rajab Elisa sel aastal Pranglile ja Naissaarele 3,5G tugijaamad.

No comments:

Post a Comment