Tuesday, April 27, 2010

Ruhnu laevaliini käivitumine 1. mail on ebatõenäoline


Saare maavalitsuse plaan käivitada Ruhnu laevaliin 1. maist ei ole vedaja hinnangul tõenäoline.

“Lepingut ei ole veel sõlmitud ja ma üldse ei tea, kas see leping tulebki, sellepärast et siin on niipalju lahtisi küsimusi,” ütles Oma Saarele OÜ Sailing Point esindaja Jaan Kõrsmaa, kelle sõnul on läbirääkimiste objekt ehk laev Lohi praegu Soomes dokis ja jäävangis.

Samas kinnitas Jaan Kõrsmaa, et nii vedaja, Saare maavalitsus kui ka Ruhnu vald tegutsevad üheskoos selle nimel, et Lohi liinile saada.
Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ei soovinud laeva liiniletulekut asjade praeguse seisu juures kommenteerida.

“Tegeleme Ruhnu laeva küsimustega edasi ja kui on uudiseid, anname teada,” sõnas eile hommikul ajakirjanikega kohtudes maavanem Toomas Kasemaa.
Sailing Point oli ainus firma, kes esitas pakkumise maavalitsuse korraldatud hankele Ruhnu liinile operaatori saamiseks. Esialgu maavalitsus pakkumist ei kvalifitseerinud, kuid alustas hiljem, pärast veeteede ametiga konsulteerimist ja laeva ülevaatust siiski läbirääkimisi Lohi prahtimiseks. Maavalitsus seadis eesmärgiks saada laev Ruhnu liinile 1. maiks.

No comments:

Post a Comment