Monday, March 29, 2010

Nädalavahetus Tallinki laevadel


Laupäeva õhtupoolikul Helsingist Tallinna suundunud Superstaril valitsenud meeleolu meenutas justkui laulupidu: inimesi jätkus igale tekile ning nii nagu laulupeol, polnud harvad juhused, kus puhkekoht leiti seal kus juhtus, kas merevaatega aknaorvas või suisa koridoris, pehme vaipkattega põrandal.

Kui tudeng võib kojusõidu nimel vabalt paar tundi põrandal külitada, siis lastega peredele see kõige sobivam viis ei ole. Nii võib aru saada õnnelikust isast, kes oma naisele ja sülelapsele lõpuks kaks juhuslikult vabanenud kohta leidis.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne kinnitas Delfile, et kuna Superstaril on istekohti rohkem kui reisijakohti - vastavalt 2150 ja 2080 -, siis peaks istekohti jaguma.

"Superstari reisid on küll nädalavahetuseti üsna täis, kuid mitte sedavõrd, et laevas istekohta ei leiaks," kinnitas ta.

Superfast VIII-l veelgi kitsam

Veidi kitsamad olud istekohtade osas valitsevad tema sõnul täna viimast päeva Tallinn-Helsingi liinil korralises dokis olevat kiirlaeva Star asendaval kiirlaeval Superfast VIII.

"Superfasti reisid olid möödunud nädalavahetusel tõepoolest praktiliselt välja müüdud. Superfastil on 717 reisijakohta ning sellele vastavalt on ka istekohtade valik väiksem kui Superstaril," sõnas ta.

"Et pakkuda reisijatele mugavamat ja privaatsemat ülesõiduvõimalust ka Superfastil, on antud asenduslaeva kajutite hinnad alla toodud vastavalt 12 euroni (188 krooni) aknata ja 15 euroni (235 krooni) aknaga kajuti eest."

Kajutisse need, kes ära ei mahu

Üheks võimaluseks leida parem istekoht on Lääne sõnul kindlasti ka varem laeva jõudmine.

"Mõistame, et reisijad on tänaseks harjunud suurte ja mitmekülgseid võimalusi pakkuvate kiirlaevadega Star ja Superstar, kuid ka need laevad vajavad teatud aja tagant tehnilist hooldust," ütles Lääne.

"Meie laevapark võimaldab suunata liinile selleks ajaks samaväärselt kiireid asenduslaevu nagu Superfast, et reisid ära ei jääks."

Alates 20. märtsist korraliselt dokis viibinud ja 1900 reisijat mahutav kiirlaev Star naaseb liinile homme ning juba homme hommikust alates teenindavad reisijaid Tallinn-Helsingi liinil taas harjumuspärased kiirlaevad Star ja Superstar, kus Lääne sõnul istekohtade puudust ette tulla ei tohiks.

No comments:

Post a Comment