Friday, March 5, 2010

Jääs Stockholmi lähistel põrkasid reisilaevad kokku


Stockholmi saarestikus põrkasid neljapäeval rasketes jääoludes kergelt kokku kaks reisilaeva — 900 reisijaga Turust Stockholmi teel olnud Viking Amorella ja Naantalist Kapellskäri teel olnud Finnfellow, mille pardal on 84 reisijat.

Inimeste elu ohus ei ole. Rootsi rannikuvetes on täna jäävangi jäänud ligi 50 alust, nende seas Tallinki laevad Sea Wind ja Regal Star. Tugeva tuulega pealesuruv jää lükkas Viking Amorella ja Finnfellow kokku neljapäeval kell 16.40, vahendasid YLE uudised.

Finnfellow suutis jääst välja murda ja edasi sõita, kuid Viking Amorella on jäässe kinni jäänud ja ootab abi. Sündmuspaigal on kaks väiksemat jäälõhkujat, mille jõust jäi laeva väljaaitamiseks väheks. Kolmas suurem jäälõhkuja Ymer peaks kohale jõudma kesköö paiku. Soomest on reisilaevale appi tõtanud jäälõhkuja Sisu, mida oodatakse sündmuspaigale varahommikuks.

Laeva Finnfellow reisija Tapio Sippo rääkis, et reisijaid jõuti enne kokkupõrget hoiatada. “Amorella külg tuli aina lähemale ja lähemale ning siis kästi restoranis olnud inimestel lahkuda. Seejärel põrkasid kahe laeva küljed vastakuti,” sõnas Sippo.

Mehe sõnul sai Viking Amorella külg kõvasti muljuda ning Finnfellowil purunes vähemalt üks kajutiaken.

Viking Amorella pardal olev naisreisija rääkis YLE uudistele, et laevas olevatele reisijatele ei tundu olukord üldse nii tõsine. “Meile pakuti tasuta õhtusööki ja süüa sai nii palju kui kõhtu mahtus. Praegu ei liigu me kuhugi, kuid jäälõhkuja peaks öösel saabuma. Midagi ei ole juhtunud!” teatas naine reipalt.

Samas piirkonnas jäi täna jäävangi ka teine Viking Line alus Isabella, mis oli Stockholmist teel Turusse. Pärast jääst lahti murdmist pöördus Isabella tagasi Stockholmi, kuhu jõudis Rootsi aja järgi kell 10 õhtul.

Rootsi rannikul on täna karmide jääolude tõttu raskustesse sattunud kümned alused, mis ei suuda omal jõul jäävangist vabaneda. Teiste seas on jäävangis Tallinki kaubalaevad SeaWind ja Regal Star.

No comments:

Post a Comment